Hírek | HERMAN OTTÓ INTÉZET

Hírek

2017. május 25.

2017. május 25-én tartotta közgyűlését a Magyar Ruralisztikai Társaság. A Herman Ottó Konferencia Központban megtartott tanácskozáson a tagság megválasztotta a szervezet titkárának Tar Gyulát, valamint kijelölték tevékenységük főbb irányait.

2017. május 25.

2017. június 12-én, immár harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Női Unió „Nők, információ, innováció” című konferenciáját, amelynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szó lesz a generációk közötti kapcsolatról és a hagyományokra épülő megújulásról is.

2017. május 24.

Nappali és éjjeli lepkefajok kategóriákban hirdetnek fotópályázatot a III. Országos Lepkész Találkozó szervezői. Az együttműködő szervezetek célja, hogy bemutassák, népszerűsítsék a hazai lepkefajokat, valamint felhívják a figyelmet a megőrzésük fontosságára. 2017. június 22. éjfélig várják a pályaműveket.

2017. május 23.

Az egyetlen őshonos magyar nyúlfajtánkról, a magyar óriásnyúlról már 75 éve nem jelent meg könyv – így három generáció adósságát igyekszik törleszteni e mű. Megrendelhető, ára: 2.490,- Forint.

2017. május 22.

2017. június 1-jén tartja meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az idei – rossz idő miatt májusban elmaradt – Naplemente túráját. Az idei célpont Budapest egyik kevesek által ismert gyöngyszeme, a Hunyadi-sziget.

2017. május 17.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is csatlakozott az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz. A Herman Ottó Konferencia Központban 2017. május 26-án 10 óra 30 perctől négy filmet nézhetnek meg az érdeklődők. A rendezvény részeként adják át „A hulladék is érték” című pályázat díjait is.

2017. május 15.

Őriszentpéteren zárult pénteken a génmegőrzési stratégia társadalmi egyeztetése. A szakmai fórumon azok a helyi gazdálkodók és természetvédelmi szakemberek vettek részt, akik bekapcsolódtak az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területén az őshonos állatfajták megőrzése érdekében indított helyi programokba.

2017. május 12.

Az eddigi jó kapcsolatot együttműködési megállapodással is megerősítette a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és Budafok-Tétény. Az önkormányzat meggyőződése, hogy a helyi vállalkozásokkal való együttműködés elősegíti a kerület gazdasági életének fellendülését, közvetve javítja a helyi lakosság életminőségét – idézte a szerződés bevezetőjét Karsay Ferenc polgármester az aláíráskor.

2017. május 11.

V. Németh Zsolt államtitkár az agrár-környezetgazdálkodás szükségességére hívta fel a figyelmet, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója a mezőgazdaság versenyképességének növelése érdekében egyebek mellett a precíziós gazdálkodást sürgette az Agrárakadémia fórumsorozat második állomásán a Herman Ottó Konferencia Központban.

2017. május 11.

A mozikban nagy sikerrel játszott Brazilok című film zártkörű vetítésével vette kezdetét a Herman Ottó Napok. Az előadást követően a vidéken élő roma közösségek helyzetéről, az integrációs programokról és az egyház szerepéről beszélgettek a meghívott vendégek a Herman Ottó Konferencia Központban.