Hírek

2017. szeptember 21.

Az Ozone Zöld-díjra azok a magánszemélyek, iskolák, civil szervezetek és vállalatok pályázhatnak, akik számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért arra törekednek, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Nyolcadik alkalommal várják a szervezők a jelentkezőket a megmérettetésre, amelynek idén Peller Mariann lett a nagykövete.

2017. szeptember 20.

2017. szeptember 16. és 22. közt tartják az Európai Mobilitási Hetet, amelynek fő célja a fenntartható közlekedési megoldások bevezetése és népszerűsítése. A rendezvénnyel a gépkocsi használat alternatíváinak kipróbálására próbálják ösztönözni a lakosságot.

2017. szeptember 20.

Belgrádban tartották a CAMARO-D projekt első irányító bizottsági ülését, valamint tematikus munkaértekezletét 2017. szeptember 13. és 15. között. A nemzetközi tanácskozásra – amelynek házigazdája a Jan Černi Vízkészlet Fejlesztési Intézet volt – kilenc országból érkeztek az együttműködés tagjai, köztük a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai.

2017. szeptember 18.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is részt vettek a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai Te szedd! mozgalomban. Több helyszínen – a XI. és a XXII. kerületben – gyűjtötték a szemetet a kollégák, Budafokon az önkormányzattal közösen.

2017. szeptember 12.

Az elmúlt héten tartotta a Nemzetközi Solymász Szövetség 48. küldött közgyűlését a kirgizisztáni Cholpon- Atában, amelynek része volt egy nemzetközi kerecsensólyom-védelmi konferencia is. A szövetség meghívására – köszönhetően a nemzetközi erőfeszítéseknek, amelyeket a szövetséggel együttműködve végzett a régióban – a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is képviseltette magát.

2017. szeptember 12.

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közös kiadásában megjelent kötet szerzői bemutatják a Kárpát-medence és tágabb környezete élővilágának változását az elmúlt évmilliók során. Megrendelhető, ára: 3.900,- Ft.

2017. szeptember 8.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kiadásában megjelent kötet egy határozót, egy kézikönyvet és egy gyakorlati útmutatót foglal magába, amely segítséget nyújt mind a 12 hazai bagolyfaj, valamint a lappantyú határozásához és védelméhez. Megrendelhető, ára: 3.000,- Ft.

2017. szeptember 8.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai a FKF Nonprofit Zrt. tavaly átadott budapesti Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába látogattak, hogy jobban megismerkedjenek az ott folytatott tevékenységgel.

2017. szeptember 7.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóságán környezetvédelmi referens munkakör betöltésére. A jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.

2017. szeptember 7.

Az OzoneTV idén is díjazza azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. A legkisebb ötlettől a legnagyobb projektekig. A jelentkezés ingyenes.