Hírek | HERMAN OTTÓ INTÉZET

Hírek

2017. április 20.

Ne felejtse el feljegyezni naptárába: 2017. május 10-én veszi kezdetét a madarak és fák napjához kapcsolódóan a Herman Ottó Napok, amelyre idén is színes programokkal készül a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

2017. április 19.

Április 21-én indul a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs programsorozat. Idén a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő 35 iskola is csatlakozik az eseményhez az agrárágazathoz tartozó szakmákat bemutató, népszerűsítő, gazdag programkínálattal. A rendezvény jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg”.

2017. április 19.

Már kapható Csizmadia László A falusi vendéglátás konyhája című, színes képekkel illusztrált könyve, amely egy kiváló receptgyűjtemény és tankönyv a vidéki vendégházak konyháján tevékenykedő háziasszonyoknak, házigazdáknak. Megrendelhető, ára: 2.100,- Ft

2017. április 19.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. pályázatot hirdet általános- és középiskolás gyermekek részére „A hulladék is érték!” címmel, amelyre három kategóriában várja a pályázók hulladékból készített kreatív tárgyait.

2017. április 18.

Mára Európában a környezeti zaj lett – a légszennyezés után – a korai halálozás második leggyakoribb oka. Ezért fontos az évente megtartott figyelemfelkeltő eseménysorozat, amelyet 2017-ben világszerte április 26-án rendeznek meg.

2017. április 18.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jóváhagyta a nemzeti Környezetbarát Termék és az Európai Unió ökocímke termékminősítő rendszerekre vonatkozó pályázati tájékoztatókat.

2017. április 13.

A Földművelésügyi Minisztérium 27. alkalommal idén is csatlakozik a Föld napja nemzetközi programhoz a többi 192 országgal együtt – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

2017. április 13.

2017. április 10. és 12. között rendezték meg a Mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét Jánoshalmán. Az ünnepélyes eredményhirdetést Román István a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

2017. április 10.

A szakmának mindent el kell követnie, hogy a fatüzeléssel kapcsolatos alaptalan tévhiteket eloszlassa – hangzott el a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -gyártók Országos Ipartestülete (MACSOI) március 3-4-én rendezett szakmai konferenciáján, Budapesten. Az előadók szerint el kell érni, hogy a közvélemény a tűzifára ne közellenségként, hanem mint környezetbarát fűtést biztosító, megújuló energiaforrásra tekintsen.

2017. április 7.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete „Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban” címmel konferenciát rendez 2017. április 23-án. A szakmai tanácskozás mellett a föld napi programok kavalkádjában rendezik meg a hagyományos traktorkiállást is.