Újra Pillangóhatás fotópályázat

Nappali és éjjeli lepkefajok kategóriákban hirdetnek fotópályázatot a III. Országos Lepkész Találkozó szervezői. Az együttműködő szervezetek célja, hogy bemutassák, népszerűsítsék a hazai lepkefajokat, valamint felhívják a figyelmet a megőrzésük fontosságára. 2017. június 23. éjfélig várják a pályaműveket.

Készült Kaszás Norbert, Kovács Norbert és Laskay Ildikó képeinek felhasználásával

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködő partnereivel 2017. július 7. és 9. között rendezi meg a III. Országos Lepkész Találkozót a Bükki Nemzeti Park területén, Felsőtárkányban. A találkozó közös fórumot biztosít a Magyarországon és határainkon túli lepkékkel foglalkozóknak, továbbá lehetőséget ad a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre. Ennek megfelelően a program széles területet ölel fel a tudományos eredmények bemutatásától, a faunisztikai megfigyeléseken keresztül, egészen a fényképes élménybeszámolókig. Az előadóülések terepi programmal egészülnek ki.

Az eseményhez kapcsolódóan a hazánkban előforduló nappali és éjjeli lepkefajok bemutatása és népszerűsítése érdekében, fotópályázatot is hirdetnek a rendezők. A beérkezett legjobb harminc munkát kiállításon mutatják be. Nevezési díj idén sincs, mindenki jelentkezését – legyen amatőr vagy profi fotós – szívesen várják a szervezők!

A fényképeken kifejlett lepke vagy hernyó is szerepelhet, fontos viszont, hogy ne mesterséges környezetben, hanem az állatról természetes élőhelyén készüljön a felvétel!

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el. Beküldési határidő: 2017. június 23. éjfél!

A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges: www.hermanottointezet.hu/pillangohatas

 

Forrás: Herman Ottó Intézet