April 2015

October 2014

Október 24. és 26. között az ország több nemzeti és natúrparkja elénk tárja az év során gondosan megtermelt, begyűjtött és feldolgozott terményeit, amelyek gazdag választékából lehet válogatni.

September 2014

Magyarország nyolcadik natúrparkját pénteken a Somogy megyei Törökkoppányban avatták fel. A natúrparkok fejlesztésére egy éve kezdett együttműködést a minisztérium, a NAKVI és az MNVH.

June 2014

Június 13-22. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén. A rendezvény nyitóhétvégéjének június 13-15-én Tata városa és környéke ad otthont.

May 2014

Nemzeti parkok, natúrparkok, gyógynövények, ökoturizmus vidéken címmel tartanak sajtótájékoztatót május 15-én a budapesti Ökoházban, ahol hagyományos vidéki ételeket is lehet kóstolni. A jelentkezési határidő május 12.

February 2014

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elfogadta a magyarországi natúrparkok szakmai koncepciójának első részét, amelynek elkészítésében a szaktárca, a NAKVI, az MNVH és a Magyar Natúrpark Szövetség vett részt.

October 2013

Szorosabbra fűzi együttműködését a Magyar Natúrpark Szövetség, a VM, a NAKVI és az MNVH a natúrparkok érdekében. A felek együttműködési megállapodása nyomán koncepció készül a natúrparkok fejlesztésére.

April 2013

Hét ország natúrparkjainak vezető képviselői gyűltek össze Wandlitzban, a Berlin melletti Barnim Natúrparkban, a Német Natúrpark Szövetség alapításának ötven éves évfordulóján.

January 2013

Önkormányzati és civil szereplők együttműködésének köszönhetően aláírták a Gerecse Natúrpark alapító okiratát, amely a hegység és peremterületeinek értékeit, hagyományait hivatott megőrizni.

Oldalak