November 2013

„Mint egy ágat, úgy oltottuk be őket a tudással” – mondta el a Falufejlesztési Társaság elnöke a Nagyapám Háza résztvevőiről az esemény zárórendezvényén november 14-én, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

April 2013

Újra meghirdették a nagy népszerűségnek örvendő Nagyapám Háza című programot, amely során a népi építészet iránt érdeklődő fiatalok vehetnek részt egy négyhetes nyári műhelymunkán.

January 2013

Megjelent a Csütörtöki iskola című könyv, amely a Falufejlesztési Társaság és a Magyar Építőművészek Szövetsége által közösen megrendezett faluszemináriumok beszélgetéseinek szerkesztett változatát tartalmazza.

October 2012

A Falufejlesztési Társaság és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai tanácskozást tart november 8-án Szentendrén a mesterinas-képzéssel kapcsolatban, ahol elismerő okleveleket is átadnak a programhoz kapcsolódóan.

July 2012

March 2012

A falugondnoki rendszer ötletgazdájára emlékeztek Alsómocsoládon. Idén hat szakember kapta meg a Kemény Bertalan emlékére alapított Falufejlesztési díjat, amelyet negyedik alkalommal osztottak ki pénteken.