2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen Helyi termék címmel szervez rendezvénysorozatot kistermelők részére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.

A termelőknek napi szinten számos felelős döntést kell meghozniuk, ehhez kívánnak segítséget nyújtani a négy helyszínes tájékoztató sorozat szervezői.

Az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével megvalósuló rendezvényeken elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.

Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jógyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.

Helyszínek, időpontok, tervezett program:

Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), 2023. április 25.

Pannonhalmi Főapátság Díszterem (9090 Pannonhalma, Vár 1.), 2023. május 3.

Paksi Erzsébet Nagy Szálloda (7030 Paks, Szent István tér 2.), 2023. május 9.

NAK Szolgáltató Központ (4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 1.), 2023. május 11.

További információ a regisztrációs felületen, ide kattintva érhető el.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása