Több mint háromszázmillió forintból fejleszti foglalkozási körét a műanyag hulladékok feldolgozásával foglakozó, Tiszaújvárosi székhelyű ReMat Hulladékhasznosító Zrt. A cégnél megvalósuló fejlesztés legértékesebb része egy új regranuláló gépsor beszerzése, amely 170 millió forintba kerül. Az új gép kapacitása óránként hatszáz kilogramm, amely révén a hulladékhasznosító vállalat éves szinten hatszáz tonnával növeli termelését a tervek szerint, gyakorlatilag megduplázva eddigi hasznosító kapacitását a lakossági szelektív gyűjtésből eredő hulladékok feldolgozásában.

A lakossági műanyag hulladék előkezelésére a vállalat egy új, óránként háromszáz kilogramm kapacitású vizes fóliadaráló és mosórendszert is vásárol. Az új berendezések mozgatásához és karbantartáshoz egy új daru is szükséges, ezt már korábban beszerezték. A mosósor kiszolgálásához a meglévő szennyvízkezelő–rendszert is tovább bővítik, a kiegészítő beruházások részeként pedig száz darab görgős konténert vásárolnak a beérkező hulladék és a kész másodnyersanyag tárolására.

A vállalat havonta ezer tonna műanyag hulladékot vesz át és hasznosít. Ezen belül egyre nagyobb részt képvisel a lakossági szelektív hulladékgyűjtésből származó mennyiség.

Forrás: Tisza-tó Térsége Leader Egyesület, Tiszafüred városi közéleti lap

Cikk megosztása