Az Ökotárs Alapítvány hirdeti meg az Év Fája versenyt, amelyre bárki jelölheti kedvenc fáját.

Az egész országban meghirdetett Év Fája pályázat az Európai Év Fája versenyhez kapcsolódik. A vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra.
Az Év fája vetélkedő keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. Az Év Fáját egyének és közösségek is jelölhetik 2011. június 20-ig.

A nyertes fa egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap. Az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére, vagy ha ilyen intézkedésekre nincs szükség, ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni. Az Év Fája címet egy fa csak egyszer kaphatja meg, de a versenyben a korábban már jelölt fák is részt vehetnek.

2011-ben először a "Hős Fa" kategóriában is várják a nevezéseket. Erre a címre olyan fák jelölését várják, amelyek élete vagy természetes élőhelye veszélyben van, és amelynek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.

További információkért kattintson ide.

Forrás: Ökotárs Alapítvány

Cikk megosztása