A Szarvasi Gazdák Hagyományőrző Egyesületének érdeme az a közel 50 millió forintos, száz százalékos támogatási intenzitású beruházás, amelyet Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkárának jelenlétében adtak át a XV. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Találkozó során.

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) épületét az egykori ezüstszőlői iskola helyén alakították ki, helyiségeiben olvasósarok, baba-mama klub, internet-hozzáférés, közösségi terem vár mindenkit, de ezentúl akár a helyi termékek áruinak értékesítésére is kulturált lehetőségük nyílik.

Az ünnepélyes szalagátvágással, amelyet Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Babák Mihály országgyűlési képviselő, Szarvas város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen tettek meg, a közösség immár hivatalosan is birtokba vehette a létesítményt.

Szarvas Ezüstszőlő részében nagyjából 800 helyi lakos éli nem csak mindennapjait, de aktív közösségi életet is. Az elmúlt 30 év munkája nyomán a terület apró ékszerdobozzá, rendezett, közművesített területté vált, ahol harmóniában élnek egymás szomszédságában a századelő paraszti kultúráját őrző apró házak és a modern, európai uniós normáknak megfelelő új létesítmények. Ezek sorát gazdagítja most az IKSZT átadott épülete.

Forrás: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, bekesmegye.com

Cikk megosztása