Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Térré (IKSZT) vált intézmény fő feladatai között szerepel a jövőben különböző programok, rendezvények szervezése, klubok működtetése. Ezek közé tartozik az ifjúsági közösségi programok szervezése, ifjúságfejlesztési folyamatok generálása és nyomon követése. Az átalakulás óta az IKSZT-ben működik a könyvtár is. Az intézményben jelenleg biztosított az internet-hozzáférés, az informatikai eszközök használata, és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnak (MNVH) is működik tájékoztató pontja az intézményben, de a helyszín a civil szervezetek működéséhez is kiváló.

Az IKSZT célja olyan hálózat létrehozása, amely átfogó szemlélettel, magas színvonalon, költséghatékony és fenntartható módon biztosítja a közszolgáltatások legszélesebb körének hozzáférhetőségét a vidéki településeken.

A fenntartó Kóny község önkormányzata a helybeliek, civil szervezetek igényeinek feltérképezésével szeretné megvalósítani egy olyan közösségi és szolgáltató teret, amely leginkább megfelel a kónyiak érdeklődési körének és igényeinek, ezért tavasszal igényfelmérést is készítettek a településen.

Az IKSZT már egy filmvetítést is szervezett, amelyen a Vad Magyarország című természetfilmet láthatták az érdeklődők, de megpróbálják minden korosztály igényeit kielégíteni programjaikkal, és továbbra is várják az ötleteket.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület

Cikk megosztása