A két szervezet február 14-én írta alá az együttműködési dokumentumot az Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének (MLOSZ) központjában.
„Rendkívül fontos a szellemi koncentráció” – kezdte az együttműködés bemutatását Mihók Sándor. Az MLOSZ elnöke kifejtette, hogy részt kívánnak venni a szaktanácsadás megújításában. Mint mondta: a lótenyésztési ágazat felemelkedésében együtt kell működni, ez közös érdek. „Ezzel az aláírással még nem oldódik meg semmi, az igazi munka csak most kezdődik!” – tette hozzá az elnök.
A szakképzési törvény megújításával a képzés területén is fontos az együttműködés – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója. Gyakorlati helyekké válhatnak a nagyobb ménesek, és több OKJ-s képzést is indíthatnának együtt.
Nem véletlen az együttműködési partner megválasztása – emelte ki a főigazgató –, hiszen a Nemzeti Vidékstratégiában is kiemelt helyet kapott a Lovasprogram.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közel 8000 regisztrált taggal rendelkezik, ebből egyre több a lovas ágazatból. Előttük is nyitva állnak (természetesen az ehhez szükséges előzetes nyilvántartásba vételi eljárás után) a projektötleti felhívásaink – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása