A korábbi vezető Erdős Balázs – új kormányzati megbízatása okán – 2013. február 28-án közös megegyezéssel távozott az Intézettől. Feladatait – így a Vidékfejlesztési Igazgatóság helyettes vezetését – 2013. március 1. napjától Tar Gyula osztályvezető látja el.

A NAKVI Vidékfejlesztési Igazgatóságának egyik szervezeti egységeként működő Közösségi Fejlesztések Osztálya (KFO) felelős az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) program szakmai koordinációjáért. Az osztály keretein belül működnek tematikus irodák – így többek közt – az Esélyegyenlőségi Programiroda (www.epir.hu) is.

Az osztály korábbi vezetője Erdős Balázs, több mint öt évig dolgozott a NAKVI és annak jogelődjeinél, vidékfejlesztési szakterületen. A program kezdetétől, 2008-tól felelős koordinátora az IKSZT programnak, de számos esélyegyenlőségi-, ifjúsági és turisztikai projekt indítása és összefogása is a feladatai közé tartozott az Intézeten belül. 2013 márciusától a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyik vezetőjeként dolgozik tovább, ahol az Erzsébet-program pályázati koordinációjával bízták meg.

A Közösségi Fejlesztések Osztály vezetését – így ideértve az IKSZT programmal kapcsolatos valamennyi feladatot –, valamint a Vidékfejlesztési Igazgatóság igazgató-helyettesi teendőit is, 2013. március 1-től a Vidékfejlesztési Koordinációs és Dokumentációs Osztály vezetője, Tar Gyula veszi át.

Tar Gyula 2007-től dolgozik a NAKVI, illetve jogelődje a VKSZI munkatársaként. Feladata korábban a vidékfejlesztési hálózatok – így a helyi vidékfejlesztési irodák (HVI) – munkájának koordinálása volt. 2010 augusztusától osztályvezetőként a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) szakmai irányításáért volt felelős, mely szakterületet – az Igazgatóságon belül megváltoztatott feladatmegosztás rendje szerint – új megbízatásában is felügyeli majd.

Tar Gyulát a vidékfejlesztési hálózatok koordinációjáért végzett magas szintű szakmai munkájának elismeréséül Fazekas Sándor úr a 2012. augusztus 20-i állami ünnepség keretében miniszteri dicséretben részesítette.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása