Előreláthatólag idén júniusban nyílik meg a LEADER jogcím, amely során mintegy 400 millió forint forrás megpályázására lesz lehetőség – nyilatkozta Németh Rudolfné, a Sághegy LEADER Egyesület munkaszervezet vezetője.

A pályázati rendszer egyszerűsítése és optimalizálása folyamatban van, amely során az egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiáját (HVS) is átdolgozzák. Ebben fogalmazzák meg az új igényeket, valamint az új problémákra a megoldásokat, amihez várják LEADER Helyi Akciócsoport tervezési területén élők ötleteit, elképzeléseit.

A LEADER jogcím legfontosabb eleme az alulról építkező problémamegoldás. Ennek alapja a helyi szintű, releváns javaslatokból elkészített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia, amely alapján pályázatot lehet benyújtani, ha a Helyi Bíráló Bizottság azt jóváhagyja. Ezért is hívnak minden érdeklődőt 2013. március 20-án, 15 órától Nagysimonyiba a Művelődési Házba, valamint másnap, március 21-én 15 órától Bögötén, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületében tartandó fórumokra.

Forrás: Sághegy LEADER Egyesület, infocelldomolk.hu

Cikk megosztása