Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adott át Gyürk Istvánnak, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Mechanikai és Géptani Intézetének professor emeritusának, a Hungarian Agricultural Research volt főszerkesztőjének a mezőgazdaság gépesítése, a gépészmérnöki tudományok oktatása, valamint a tudomány-diplomácia és a tudományos ismeretterjesztés területén végzett öt évtizedes munkája elismeréseként.

Szintén Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült Cser János egyetemi docens, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete nyugalmazott igazgatója. Az elismerést a regionális szaktanácsadó hálózatok modelljének kidolgozásáért és működtetéséért, valamint a posztgraduális rendszerű szaktanácsadó szakmérnök-képzés megvalósítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért kapta. Az elismerésben részesült Fehér György, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója is a magyar mezőgazdaság értékeinek megőrzését, bemutatását, népszerűsítését szolgáló közel négy évtizedes kiemelkedő szakmai, intézményvezetői munkája, magas színvonalú kutatói és egyetemi oktatói tevékenységéért.

A vidékfejlesztési miniszter Ujhelyi Imre Díjat adott át Taskovics Péternek, a VM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium főigazgatójának az agrárszakoktatás szervezése, a szakképző központ hatékony működtetésének biztosítása, a TISZK vezetésében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Elekné Ludányi Zsuzsanna, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) pedagógiai szaktanácsadója a dísznövénytermesztés és virágkötészet területén végzett kiemelkedő munkája, tankönyvszerzői tevékenysége elismeréseként.

Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült Bognár József, Úrhida elöljárója, polgármesterként végzett lelkiismeretes, példamutató munkája elismeréseként. A kitüntetést Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át 2014. március 15-én, a budapesti Művészetek Palotájában. Bognár József annak a településnek a polgármestere, amely az ÚMVP keretében pályázott támogatásra egy közösségi és szolgáltató tér (IKSZT) létrehozásához. Az ország első Integrált Közösségi és Szolgáltató Terét ünnepélyesen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át 2010. október 15-én.

 

Forrás: kormany.hu, feol.hu

Cikk megosztása