A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), valamint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) 2014. április 25-én „Zöld NAKVI - Zöld Vidék” címmel konferenciát szervez, amelynek célja környezeti szemléletformálás a fenntarthatóság, a környezetvédelem, valamint a megújuló energiaforrások fontosságának hangsúlyozásán keresztül.

A NAKVI és az MNVH több olyan projekt (Hetési zöldút, Vasfüggöny Túraút) megvalósításában is részt vesz, amelyek a vidék közösségeinek fejlődését célozzák a zöld turizmus és a fenntartható közlekedés kínálta lehetőségeken keresztül, ezzel is elősegítve a vidékfejlesztési törekvések komplex megvalósítását.

A szakmai napon tematikus előadásokon, valamint jó példaként szolgáló gyakorlatok bemutatásán keresztül kívánjuk felhívni a figyelmet az éghajlatváltozás, a fenntartható mezőgazdaság, valamint a táji értékek megőrzésének fontosságára. A rendezvényen a NAKVI, mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér program (IKSZT) szakmai koordinálásáért felelős intézet pályázatot fog hirdetni a címbirtokos szervezetek számára a „Zöld IKSZT” cím elnyerésére.

A szakmai nap programja ide kattintva érhető el.

A részvétel a konferencián térítésmentes, viszont a helyszín korlátozott befogadó képessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát az ide kattintva elérhető elektronikus űrlap kitöltésével, legkésőbb 2014. április 18. (péntek) 12 óráig jelezni szíveskedjen részünkre.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása