Az ország hét megyéjéből jelentkeztek már Integrált Közösségi és Szolgáltató Térrel (IKSZT-vel) rendelkező települések csapatai, elsőként a Nógrád megyei Szandáról az Európa Hét című vetélkedő sorozatra.

 A versenyt az európai integráció első lépéseként megalakult Európa Tanács létrehozásának 65., az Európát kettéosztó vasfüggöny felszámolásának 25. és hazánk európai uniós csatlakozásának 10. évfordulója, valamint a 2014-2020 programozási időszak elindulása alkalmából hirdették meg.

A játékot az Európai Unióhoz való csatlakozásunk 10. évfordulóját követő első munkahéten, 2014. május 5. és 9. napja között rendezzük azzal a céllal, hogy emlékezetessé tegyük mindannyiunk számára az alkalmat.

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) arra hívja a települési közösségeket, hogy játékos, rendhagyó formában ünnepeljük közös európai értékeinket. Ebben közreműködőkként számítunk az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatásával megvalósult, a vidékfejlesztés helyi egységeit jelentő, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) tájékoztatási pontjait is működtető IKSZT-kre.

Az egy hétig tartó játék során visszatekintünk az európai integráció legfontosabb eseményeire, folyamataira, illetve megismerjük a következő időszakot is meghatározó vidékfejlesztési törekvéseket és célokat.

A három legeredményesebb és legaktívabb résztvevőt értékes nyereményekkel jutalmazzuk, fődíjként a győztes csapat az MNVH jóvoltából, a NAKVI által szervezett szakmai programon vehet részt az Európai Unió egyik központjában, Brüsszelben.

A játékra IKSZT címbirtokosok jelentkezését várjuk (legkésőbb 2014. május 2-ig). Ugyanakkor célunk, hogy a játékos feladványokat az IKSZT munkatársak a közösség tagjainak bevonásával, közös gondolkodással, együttműködésben oldják meg.

 

A játék részletes leírása: http://www.ikszt.hu/ikszt_open/file_open.php?number=zxf7z7n7v1

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/17go0EjH9qyw0P1lqxs65eUUBQ8-Ar1EB5penOEextBo/viewform?usp=send_form

Cikk megosztása