A találkozón bemutatták a kistelepülések könyvtári szolgáltatásának hozzáférését jelentősen javító könyvtárbusz hároméves működését, amelynek kapcsán megbeszélték a vidékfejlesztés és a könyvtári szolgáltatás, valamint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek (IKSZT) kapcsolatát is.
Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere a Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport elnöke bemutatta a kistérséget és az Orfűn, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával létrehozott IKSZT-t.
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) alelnöke, Ramháb Mária külön szakmai fórumon hívta fel a megyei könyvtárak vezetőinek figyelmét a kistelepülések és a megyei intézmények mindeddig kiaknázatlan együttműködési lehetőségére.
Az IKSZ-szel kötött együttműködési megállapodás alapján - a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet képviseletében partnerként - meghívott Eperjesi Tamás a vidékfejlesztési hálózatos együttműködés lehetőségeit, és a 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program közösségi intézkedéseinek tervezetét mutatta be.
A résztvevők megállapodtak abban, hogy a korszerű tudásátadás szervezeti és személyi feltételeinek minél kedvezőbb megteremtése érdekében a jövőben külön egyeztetést tartanának szükségesnek a vidékfejlesztők, valamint a könyvtári, informatikai és közösségi szolgáltatást végző intézmények munkatársai között.

Cikk megosztása