A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben is megrendezi a Magyar Diáksport Napját, most először együttműködésben a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségével (FODISZ) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel (NAKVI). Az eseményhez kapcsolódóan játékajánlatokat tartalmazó ötlettárak is elérhetők, amelyek segítik a mozgásos programok szervezését. A tavalyi év kimagasló sikerein felbuzdulva idén még több gyermek, fiatal, és felnőtt megmozgatására készülünk.

Az elmúlt évben 533 iskola több mint 140 ezer tanulója töltött mozgással két órát, ennek köszönhetően az ISCA (International Sport and Culture Association) a kontinensen a legjobb kezdeményezések közé sorolta az MDSZ felhívására országosan meghirdetett Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozatot. Az esemény 2014-ben is csatlakozik az ISCA szervezésében megrendezendő európai programhoz, a NowWeMove – Move Week (Mozgás Hete) kezdeményezéshez, így most még nagyobb figyelmet kap aktivitásunk.

Az idei Magyar Diáksport Napján szeretnénk, ha az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek és Többfunkciós Szolgáltató Központok népes családja is csatlakozna kezdeményezésünkhöz, ezért a NAKVI-val együttműködésben számukra is meghirdetjük külön kategóriában a kezdeményezéshez való csatlakozás lehetőségét.

A részvétel feltétele:

  • a jelentkező IKSZT 2014. október 3-án olyan programot szervez, amelyen a résztvevők legalább 120 percet töltenek sportolással, aktív testmozgással
  • a program kötelező elemei:

    • minden résztvevő teljesítse a Diáksport Napi Futótávot (2014 méter)
    • szerepeljen a programok között olyan programelem, amellyel testmozgás segítségével a résztvevők jobban megismerik településük környezetét
  • lehetőség szerint a mozgásos programok legyenek minél színesebbek, változatosabbak (a program kidolgozását az MDSZ ötletgyűjteménnyel támogatja)

A Magyar Diáksport Napjára regisztrálni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és annak a [email protected] e-mail címre történő megküldésével lehet 2014. október 2-ig.

A NAKVI és az MDSZ ebben a kategóriában öt díjat oszt ki: a legtöbb résztvevőt megmozgató, a legszínesebb programot megvalósítókat sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza.

A résztvevő szervezeteknek a megvalósított eseményről tájékoztatást kell nyújtaniuk az MDSZ részére a szintén mellékelt beszámoló lap kitöltésével és a [email protected] e-mail címre történő megküldésével 2014. október 10-ig.

A játékajánlatokat tartalmazó ötlettárak az alábbi linkekre kattintva érhetők el:

TE IS Játékalkotó játék

Magyar Diáksport Napja - Játékalkotó játék

Mozogjunk együtt két órát és legyünk újra mi a legtöbben Európában!

A Magyar Diáksport Napja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával, a Magyar Diáksport Szövetség, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetség (FODISZ) és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) együttműködésében valósul meg.

 

Forrás: diaksport.eu

Cikk megosztása