A közösségi ház megépültével csaknem másfél évtizedes álma vált valóra a helybélieknek. A rendezvényen Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet igazgatója köszöntötte a megjelenteket, különösen örömteli, hogy az országban immár a második olyan IKSZT-t vehetik birtokukba a falubeliek, mely a katolikus egyház fenntartásában áll. A közösségi ház működtetése kapcsán – felidézve azt, hogy tavaly az Év Vidékfejlesztője kitüntetést közösségépítő tevékenységéért Polgár Róbert atya, a murakeresztúri katolikus IKSZT vezetője kapta – a jövőre nézve sikeres munkát kívánt.

A megnyitón részt vett Budai László polgármester, valamint Vida Laura, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Baranya megyei referense, a szomszédos Egyházasharaszti polgármestere. Az ünnepségen Somos László kaposfői plébános is jelen volt, akit csaknem 30 kaposfői és baglas-pusztai gyermek kísért el Alsószentmártonba.

A rendezvény körmenettel zárult, ahol a falu lakossága Lankó József alsószentmártoni plébános vezetésével, lámpásokkal körbesétált a településen emlékezve a falu templomának védőszentjére, Szent Mártonra.

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása