Az év végéig megvalósuló rendhagyó Helyi Aktivációs Műhelynap sorozatunk célja olyan cselekvésorientált alkalmak biztosítása, amelyneken megismerhetjük a tájérték fogalmát, értékeink felmérésének és rendszerezésének elméletét és módszerét, továbbá jó gyakorlatokat ismerhetünk meg. Témánk továbbá a közösségi művelődés, valamint vendégeink, házigazdáink megosztják velünk a helyi együttműködéssel kapcsolatos tapasztalataikat.
A rendezvényünk célja a résztvevők aktív jelenlétével saját élmény és cselekvés orientált egynapos műhely szervezése, ahol a fontos kérdések mentén megtörténhet a szakmai elmélyülés, közös gondolkodás, egyúttal a tapasztalati tanulással betekintést nyújthatunk a facilitálás alapozó módszereibe.
A programsorozat állomásai:

  • 2014. december 3. Bak (Zala megye) 10.00 téma: vidék és kultúra - program letöltése
  • 2014. december 11. 10.00 Kálmánháza (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) téma: helyi értékek, esélyegyenlőség - program leöltése
  • 2014. december 15. 9.30 Kardos (Békés megye) téma: zöld IKSZT – jó gyakorlatok a környezettudatosság jegyében - program leöltése

A műhelymunkát Ruzsa Ágota, a SoL Intézet igazgatója facilitálásával valósítjuk meg.
Résztvevőink a SoL Intézet által gondozott, Mesterek és Műhelyek diaLogos sorozatban megjelenő The World Café-Világkávéház című gyakorlatias - a nap módszereit is magában foglaló - kiadványt vihetik haza annak reményében, hogy a módszert a saját munkájukban is sikerrel tudják alkalmazni.
Az IKSZT-program eredményes és hatékony megvalósításának támogatása érdekében kérjük, hogy jelenlétével tisztelje meg rendezvényünket.
A műhelynapon való részvétel térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi elérési útvonalon található elektronikus űrlapok segítségével jelezze részünkre:

2014. december 3. Bak - jelentkezési lap

2014. december 11. Kálmánháza - jelentkezési lap

2014. december 15. kardos - jelentkezési lap

Cikk megosztása