A Földművelésügyi Minisztérium (FM) Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős Államtitkársága és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) Mit tehet az európai és magyar agrárpolitika a környezetért és a társadalomért? címmel konferenciát rendez 2015. február 11-én, a Földművelésügyi Minisztérium (Budapest, V. ker. Kossuth Lajos tér 11.) Darányi Ignác termében.

Az Európai Unió Közös Agrárpolitikája (KAP) sok olyan eszközt tartalmaz, amely segíti a természeti erőforrások védelmét, a vidéki helyi lakosság megélhetését. A konferencián az uniós agrárforrások egy részével gazdálkodó magyar Vidékfejlesztési Program természetvédelmi és helyi élelmiszerekkel kapcsolatos támogatási eszközeit mutatják be, illetve kutatják az agrárpolitika és a programok jobbításának lehetőségeit.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára Környezet- és természetvédelem a vidék szolgálatában címmel, valamint Mezei Dávid Csaba, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Vidékfejlesztési Program eszközei, kiemelten a természeti erőforrások védelmével és a rövid élelmiszer láncok fejlesztésével kapcsolatban ad tájékoztatást. A Közös Agrárpolitika és a Vidékfejlesztési Program környezeti és társadalmi vonatkozásait kerekasztal beszélgetésen tárgyalják, majd az érdeklődő közönség jó példákat ismerhet meg a természeti erőforrások védelmére és helyi élelmiszer fogyasztás elősegítésére.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezését február 9-ig szíveskedjék elküldeni a [email protected] címre a résztvevő neve és a képviselt szervezet megjelölésével.

A rendezvény meghívója elérhető a csatolmányból.

Cikk megosztása