Immár hetedik alkalommal adták át március 6-án, Alsómocsoládon a Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat, amely erkölcsi elismerése mindazoknak, akik kiemelkedő színvonalon, a munkaidő korlátait nem ismerve végzik falugondnoki feladatukat. Elismerése azoknak a vidékfejlesztő szakembereknek, közösségfejlesztőknek, akik szűkebb környezetükben, vagy országos szinten elkötelezetten tevékenykednek az egymás közötti hídépítésben, a szakértők és a helyi lakosság közötti párbeszédben.

A rangos bíráló bizottság Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat adományozott Ramháb Máriának, a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár igazgatójának, aki következetesen, és odaadóan, a kor szellemével haladva és megújítva tesz a vidékért, a közösségért. Bács-Kiskun megye városaihoz, falvaihoz, és tanyáihoz kötődő országosan is elismert, kiváló könyvtári szakember, népművelő, kultúra- és közösségépítő, tehetséggondozó, aki lankadatlan hittel, lelkiismeretesen, nagy türelemmel és együttérzéssel szolgálja a településüket.

Az ünnepi eseményen verssel köszöntötték a díjazottakat, majd Dicső László, a település polgármestere ünnepi beszédével üdvözölte a vendégeket, amelyben Kemény Bertalan gondolatait idézte fel a falugondnokságról, kiemelve a helyi cselekvés fontosságát.

Az ünnepi köszöntők után Szaló Péter és Ramháb Mária előadását hallgathatta meg a közönség, majd Fejes István vidékfejlesztési szakértő moderálásában kerekasztal beszélgetés várta a résztvevőket Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) főigazgató-helyettese, Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, valamint Dicső László, Alsómocsolád polgármestere közreműködésével. Farkas Márta, Kemény Bertalan díjas tanyagondnok munkássága mentén mutatta be a jelenlévők aktív részvételével a falugondnoki munka, a falugondnoki hálózat jelenlegi rendszerét.

 

Forrás: kecskemet.hu, falufejlesztesitarsasag.hu

Cikk megosztása