A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015. évet a Helyi termék évének nyilvánította.
A Helyi termék éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak. Ezért az FM, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamrával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján.

2015. május 7-én, Sümegen, szakmai fórumon várják az érdeklődőket, amelyen többek között tárgyalják a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeit, helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalókat, az adózással kapcsolatos általános információkat, valamint ismertetik az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információkat.

Az esemény részletes programja elérhető a csatolmányban.  A rendezvényre ide kattintva lehet jelentkezni.

Cikk megosztása