A Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította. A program részeként országos szakmai fórumsorozatot indítottak, amellyel a termelők tájékoztatása mellett kiemelt figyelmet fordítanak a helyi termékek fogyasztásának, vásárlásának ösztönzésére, illetve a helyi ellátási láncok megerősítésére. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart, amelynek következő állomásaként 2015. május 12-én, Szobon rendeznek szakmai fórumot.

Az esemény egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártó őstermelők, kistermelők, illetve mikro- és kisvállalkozók szakmai ismeretei bővüljenek, elsősorban élelmiszerbiztonsági, helyi értékesítési feltételek, adózási és piacra jutási lehetőségek témakörben.

A szakmai fórumon az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a kistermelői élelmiszer előállítás és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek - többek között a kistermelői élelmiszerek - jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információkról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről, az eredetvédelemről, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók  (HÍR) védjegy program aktualitásairól.

 

Cikk megosztása