A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Parkok idén második alkalommal hirdették meg a Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja című rendezvényt, amelyen rekord számú, közel 18 000 látogató kereste fel hazánk barlangi bemutatóhelyének valamelyikét.

Az érdeklődők összesen 22 látogatható barlangot kereshettek fel kedvezményes áron, illetve minden héten izgalmas programok, többek között interaktív geológiai és ősrégészeti bemutatók, manótúrák közt válogathattak. A különleges ajánlatoknak köszönhetően a korábbi évek átlagos márciusi látogatószámához képest a hónap során ötven százalékkal több érdeklődő gazdagodott maradandó élményekkel a föld alatti és a kiegészítő földfelszíni túrákon.

Az Aggteleki-karszt, a Bükk, a Budai-hegység, a Pilis, a Bakony és a Mecsek látogatható barlangjai, összesen 42 helyszínen az év további részében is várják a felszín alatti világ csodái iránt érdeklődőket. A barlangi bemutatóhelyekről a Magyar Nemzeti Parkok központi honlapján, a www.magyarnemzetiparkok.hu/tematikus-turak weboldalon találnak részletes információt, emellett a barlangi programokról a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen is tájékozódhatnak.

 

Cikk megosztása