A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák növelésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére, ezért a 2015. évet a Helyi termék évének nyilvánította.

A Helyi termék éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók
szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak, ezért az FM a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján.

2015. május 19-én a rendezvénynek Hatvan ad otthont, ahol többek között a kistermelői élelmiszer termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek jelölésével és

szabályozásával, valamint a helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is tájékoztatást kapnak az érdeklődők.

Az eseményekre a helyszínekhez tartozó regisztrációs linken lehet jelentkezni.

A szakmai program meghívóját valamint a helyszíneket és időpontokat tartalmazó dokumentumát ide kattintva érheti el!

 

Fotó: vadaszatimuzeum.hu

Cikk megosztása