Több mint 460 vidéki kistelepülésen kezdték meg működésüket az ott élők számára kulcsfontosságú közösségi és szolgáltató terek a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) Irányító Hatóságának döntése értelmében, összesen 25,4 milliárd forint európai uniós támogatás felhasználásával.

Az ország első Integrált Közösségi és Szoláltató Terét (IKSZT) 2010. október 15-én a Fejér megyei Úrhidán adták át. Idén fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelheti, amely egyben kötelező fenntartási időszakának végét is jelenti.

A jubileumi alkalomból a Herman Ottó Intézet – mint az IKSZT program szakmai koordinációjáért felelős szervezet – a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével (AGRYA) közösen Helyi Aktivációs Műhelynapot szervez. 2015. szeptember 9-én, Úrhidán azt vizsgálják, hogy az IKSZT-program milyen változásokat, fejlesztéseket eredményezett mind a helyiek, mind pedig a térségben élők számára, emellett a jövőre vonatkozó irányokat is tárgyalják.

A rendezvény ideje: 2015. szeptember 9. (szerda)
Helyszíne: Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (8142 Úrhida, Kossuth u. 66.)

A fórum részletes programja ide  k attintva érhető el.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 2. (szerda) 12 óra. A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben bíráljuk el, amelyről visszaigazolást küldünk.

 

JELENTKEZÉSI LAP

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása