A Földművelésügyi Minisztérium 2015-öt a Helyi Termék Évének nyilvánította, amelynek során kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák kiépítésére, bővítésére és a termékek fogyasztókkal történő megismertetésére.

A Helyi Termék Éve program egyik kiemelt célja, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak.
A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Művelődési Intézet, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért a termelők számára szakmai fórumokat szervez az ország számos pontján. Az országos programsorozat 2016. március végéig tart, következő állomásnak 2015. október 7-én Salgótarján ad otthont.

A szakmai fórumon az érdeklődők többek között az élelmiszer termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről tájékozódhatnak. Megismerhetik az élelmiszerek jelölésével és szabályozásával kapcsolatos legfontosabb információkat.  Választ kaphatnak a helyi termelői piac nyitásával, üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb kérdésekre, valamint az eredetvédelem és a védjegyek jelentőségéről is informálódhatnak. 

A rendezvény részletes programja és meghívója elérhető a csatolmányból.

 

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Cikk megosztása