A Herman Ottó Intézet "Tájökológia - tájgondozás - tájértékek" címmel szakmai rendezvényt tart október 21-én. Az eseményt V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitja meg. Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet Természetmegőrzés, Tájfenntartás és Közösségi Fejlesztések Igazgatóság vezetőjének köszöntő gondolatai után Molnár Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia doktora ökológia szemszögéből világít rá a táj és közösség kapcsolatára.

A rendezvény nyitóelőadásait követően kerekasztal-beszélgetések adnak alkalmat az aktív részvételre. A beszélgetések témái körüljárják a táji léptékben gondolkodó szakemberek legaktuálisabb témáit, emellett igyekeznek megszólítani minden olyan helyi szereplőt, akik számára a tájegyüttműködés egy lehetséges út a sikeres és fenntartható fejlesztések megvalósításához, a társadalmi változások generálásához, valamint a közösségi összefogás megerősítéséhez.

A beszélgetések választ adnak arra, hogy miért fontos az értékek gyűjtése és fenntartható hasznosítása a helyi közösségek számára. Bemutatják, hogyan lehet kevés forrásból mintaértékű projekteket készíteni. Részletezik a társadalmi felelősségvállalás jelentőséget a természetvédelemben, emellett a tájrehabilitáció és tájfenntartás gyakorlatával is megismerkedhetnek a résztvevők.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy regisztrációra legkésőbb 2015. október 19. 12:00 óráig van lehetőség.

A rendezvény részletes programja a csatolmányban elérhető.

Cikk megosztása