A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési lehetőségek növelésére, a termékek megismertetésére. Ennek jegyében a 2015-ös évet a helyi termékeknek szentelte. A Herman Ottó Intézettel közösen országjáró programsorozatot indítottak, amelynek újabb állomásán, Debrecenben szakmai tájékoztatók mellett a vidék ízeinek, termékeinek piaca is várta az érdeklődőket október 10. és 11. között.

Az esemény alkalmat adott arra, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, kérdéseikre választ kapjanak, emellett a termelői piacon a vásárlók garantáltan friss és minőségi termékeket találtak.

Az alföldi város szívébe környékbeli termelők és családi gazdaságok vitték el hagyományos módon készített termékeiket. A vásárlók közvetlenül a termelővel találkozhattak, megbizonyosodhattak a termék minőségéről, eredetéről, és azonnal visszajelzést is adhattak a gazdáknak. A termékkínálat széles skáláján, többek között kézműves csokoládé, sajtok, szörpök, gyümölcslevek, friss pékáruk, gyógynövények közt válogathattak, így kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre valót.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása