Négy napon keresztül ősi szakmákkal, magyar ízekkel, a vidék szépségével és értékeivel várják az érdeklődőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán 2015. október 26. és 29. között. Kicsik és nagyok egyaránt, különböző izgalmas programok közül válogathatnak, amik a magyar hagyomány és kultúra elmélyülésén keresztül nyújtanak tartalmas kikapcsolódást.

Az egész napos programok között olyan érdekességek szerepelnek, mint a szövés-fonás, fonófák, karmantyú, övszövés, kötélsodrás, játék készítése természetes anyagokból és hangkeltő eszközök készítése. Emellett roma és magyar mesterségek, így a fafaragó, a hímző, a csipkekészítő, a bútorfestő és a barkó mesterek is bemutatkoznak.

A magyar és azon belül Tállya meghatározó kultúrtörténeti mozzanatait idézi meg a „Lorántffy Zsuzsanna nyomdokaiban” című kiállítás. Továbbá nyitott pince program, főzőtanfolyam, tájséták: helyi nevezetességek és kincsek nyomában, esténként pedig koncertek és táncház várja a nagyérdeműt.

A fesztivál alapgondolatát a hagyományok őrzése és ápolása motiválta, amely a TÁMOP-3.2.15-15-2015-0001 kódjelű Innovatív technológiák meghonosítása hagyományőrzés és a hozzá kapcsolódó képzés és kutatás terén” című projektben valósulhat meg.

 

A rendezvény meghívója, programja és plakátja elérhető a csatolmányba.

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Cikk megosztása