Let's clean up EUROPE!

November 21. és 29. között, az Európai Hulladékcsökkentési Héten Európa-szerte önkéntesek hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint a hulladékká vált anyagok újrahasznosításának, továbbá a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Ehhez csatlakozva a Herman Ottó Intézet november 25-én „Hozz ki többet kevesebből!” címmel kiállítást és workshop-ot szervez.

A kiállításon a Herman Ottó Intézet felhívására beérkezett pályamunkákat, az általános- és középiskolás korosztály hulladékból készített kreatív tárgyait díjazzák és mutatják be. A pályázatok beérkezési határideje 2015. november 18., melyeket „Hozz ki többet kevesebből!” jeligével postai úton vagy személyesen (7 és 18 óra között) kell eljuttatni a 1223 Budapest, Park utca 2. címre. Pályázni egyénileg, hulladékból készített kreatív tárggyal és kitöltött pályázati lappal lehet. A kiállításon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre ide kattintva van lehetősége a pályázatot benyújtott diákoknak és tanáraiknak.

 Az esemény délutáni workshop-ja a fiatal felnőtteket, civil szervezeteket szólítja meg, amelyen a hulladékcsökkentés fontosságára, kreatív megoldásaira hívják fel a figyelmet. Az előadások alkalmat adnak arra, hogy a házi és közösségi komposztálás lehetőségeivel, előnyeivel, a nagyüzemi komposztálás kihívásaival ismerkedjenek a résztvevők. Emellett az ökotemékekről, újrahasznosítóról és hulladékcsökkentési hét hazai jellemzőiről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A rendezvény meghívója és részletes programja a csatolmányban érhető el.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A limitált férőhely miatt kérjük, részvételi szándékát mielőbb jelezze Gadácsi Rékának, a [email protected] e-mail címen.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása