alt

Hamarosan indulnak a GINOP-5.2.2 - Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása projektek, amelyek a vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat készíti fel saját vállalkozásuk indítására.

A programba kerülő fiatalok képzésen kapják meg a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, megszerezhetik az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit. A támogató szolgáltatásokon keresztül segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadáson és mentoráláson keresztül kiemelt segítséget kapnak a jogszerű működéshez, az adótudatos vállalkozói magatartás kialakításához.

A második komponensben az elfogadott üzleti tervvel rendelkező, a képzési programokat eredményesen elvégző, vállalkozásukat megalapító fiatalok legfeljebb hárommillió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek induló költségeik támogatása céljából, tízszázalékos önrész mellett.

A program az Ifjúsági Garancia Program részeként valósul meg, így elsősorban az álláskeresőként regisztrált fiatalok vállalkozóvá válásához nyújt segítséget.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása