alt

2016. január 20-án szakmai napot tartottak az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer szerinti adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséről a Herman Ottó Konferencia Központban. A rendezvény célja a segítségnyújtás volt: az OKIR felhasználóinak munkájához a rendszer alkalmazásának megismertetésén, az adatszolgáltatás teljesítésének elősegítésén keresztül.

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) alapvető célja, hogy a környezet állapotának és használatának figyelemmel kísérését, terhelési és igénybevételi adatainak gyűjtését, feldolgozását és nyilvántartását támogassa, valamint az érintett felhasználókat ellássa a szükséges információkkal. Az első szakmai nap témája a hulladékkal (HIR), a levegőtisztaság-védelemmel (LAIR) kapcsolatos adatszolgáltatási, és az Európai Szennyezőanyag-kibocsátási és -szállítási Nyilvántartás (E-PRTR) adatszolgáltatási rendszer működésének bemutatása, az adatfeltöltés megvalósításának megismertetése volt. A rendezvényen elhangzott interaktív előadásokat a Földművelésügyi Minisztérium illetékes főosztályairól meghívott, az adott OKIR területet jól ismerő szakértők tartották nagy érdeklődés mellett.

A szakmai napon természetesen alkalom nyílt a konzultációra is, a rendszer használói közötti tapasztalatcserére, az alkalmazás során felmerült problémák megoldására. A következő szakmai napnak szintén a Herman Ottó Konferencia Központja ad otthont 2016. február 3-án, amikor a hulladékkal kapcsolatos adatszolgáltatás és a kiemelt hulladékáramok (pl. elektromos és elektronikai hulladékok – HEE, elhasználódott gépjárművek hulladékai – HGK) adatszolgáltatásainak teljesítése lesz a fő téma.

A szakmai napok előzetes regisztrációhoz kötöttek, a részvételi díj 8.000,- Ft + ÁFA, azaz 10.160,- Ft. A második szakmai napra ide kattintva tudnak regisztrálni!

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása