alt

A hulladékkal kapcsolatos adatszolgáltatás és a kiemelt hulladékáramok adatszolgáltatásainak teljesítése volt a fő témája a Herman Ottó Intézet Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerrel foglalkozó szakmai napjának.

2016. február 3-án a Herman Ottó Konferencia Központban közel nyolcvan érdeklődő részvételével rendezték meg az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) szerinti adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséről szóló második szakmai napot.

A rendezvény az OKIR alkalmazásához nyújtott segítséget az adatszolgáltatásra kötelezett felhasználók számára. Az esemény témája a rendszer alapvető bemutatásán túl a hulladékkal (HIR) és a kiemelt hulladékáramokkal (elektromos és elektronikai hulladékok – HEE, elhasználódott gépjárművek hulladékai – HGK) kapcsolatos adatszolgáltatás teljesítésének bemutatása, az adatfeltöltés ismertetése volt. Az elhangzott előadásokat a Földművelésügyi Minisztérium illetékes főosztályáról és az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségről meghívott, az adott területet jól ismerő szakértők tartották ismételten nagy érdeklődés mellett.

Az esemény alkalmat adott az általános, illetve az egyedi problémákkal kapcsolatos kérdések megfogalmazására és megválaszolására.

A szakmai nap előadásai elérhetőek a csatolmányban.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása