alt

Idén immár 16. alkalommal rendezték meg 2016. február 1-én a TISZAVIRÁG környezet-és természetvédelmi vetélkedőt. A résztvevő tanulókat és iskolákat a Herman Ottó Intézet színes kiadvánnyal jutalmazta.

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete a Galli János Általános Iskolával közösen szervezte meg a TISZAVIRÁG környezet-és természetvédelmi vetélkedőt, amely a Tisza Élővilágának emléknapjához és a Vizes Élőhelyek Világnapjához kapcsolódott.  Feladatai között szerepelt az állat- és növényfajok, zsákba helyezett termések felismerése, memóriajáték, emellett a versenyzők számot adtak környezetvédelmi ismereteikről, a hulladékok gyűjtésének és kezelésének helyes módjáról is.

A versenyre jól felkészült tanulók érkeztek, nagyon szoros pontszámokat értek el.  Az első három helyezett könyvjutalmat vehetett át, minden csapat oklevélben részesült. A Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete, a WWF, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Herman Ottó Intézet, TOURINFORM Szeged, Csongrád Megyei Levéltár Csongrádi Levéltára, OPIDIUM Csongrád környezet- és természetvédelmi ismeretterjesztő színes kiadványokkal támogatta a vetélkedőt.   

 Forrás: zoldcsongrad.hu

Cikk megosztása