alt

A Herman Ottó Intézet, mint az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér program szakmai koordinálásáért felelős szervezet 2016. március 17-én, Kecskeméten országos szakmai konferenciát rendez.

2015 októberében a Herman Ottó Intézet az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel együttműködésben kutatást végzett az IKSZT-k és könyvtárak közös munkájának alaposabb megismerése érdekében. Ezzel párhuzamosan egy átfogóbb kutatás is kezdetét vette a címbirtokos szervezetek körében, amely a kutatásban résztvevő IKSZT-k helyzetének felmérését és a szolgáltatások biztosításával kapcsolatos tapasztalatok, jó gyakorlatok, nehézségek, valamint a jövőre vonatkozó várakozások megismerését célozta.

A konferencia fő célja a kutatási eredmények bemutatása, valamint a további fejlesztési irányokról szóló közös gondolkodás kezdeményezése. Emellett az érdeklődők az internetes vásárlásról, az e-ügyintézésről, a közösségépítésről és a világháló veszélyeiről is hallhatnak előadásokat, internetes játékokat próbálhatnak ki és vetélkedőkön vehetnek részt. A programok alkalmat adnak arra is, hogy a könyvtárosok és a meghívott előadók bemutassák az egyre szélesebb körben használt internet alkalmazások és közösségi oldalak lehetőségeit, a közösségépítés módozatait.

A konferencián való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadják.

Jelentkezési határidő: 2016. március 11. (péntek) 12 óra.  

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása