alt

2016. április 29. és május 1. között Őriszentpéteren rendezik meg a környezet- és természetvédő civil szervezetek országos találkozóját. A Herman Ottó Intézet tanulmányúttal és szakmai fórummal várja az érdeklődőket.

Az idén immár XXVI. alkalommal gyűlnek össze a magyar környezetvédők és természetvédők, hogy tanuljanak egymástól, barátkozzanak, megfogalmazzák a közös elvárásaikat a környezetpolitikával kapcsolatban. A közel ötszáz résztvevős találkozó mára már igazi fesztivállá vált. Szakmai beszélgetések, tanulmányi kirándulások, közösségi és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik ismerkedni akarnak az őrségi tájjal és a tájban élő emberrel, a magyar zöld civil mozgalommal, a környezetvédelem aktuális kihívásaival. Több mint húsz zöld civil szervezet mutatja be tevékenységét emellett májusfaállítás, közösségi és kulturális programok is színesítik az eseményt.

A rendezvény első napján, 2016. április 29-én a Herman Ottó Intézet szervezésében tanulmányúton ismerhetik meg a résztvevők az Őrségtől délre, gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő, Magyar Tájdíj nyertes és Európa Tanács Táj Díj várományos Mesés Hetés Zöldutat. Környezeti szépsége mellett a néprajzi tájegység településeinek értékeit, a szoknyás haranglábat, csipkés pajtát és a kódisállásos házat is bemutatják.

Őriszentpéterre visszaérkezve szakmai fórumon tárgyalják a táji léptékű együttműködéseteket, részletezik, hogy mi a közös a nemzeti parkok, natúrparkok, zöldutak kezdeményezéseiben. De szó esik a tájértékek közösségi alapon való gyűjtésének módszeréről is, amely során kiderül, hogyan működhetnek közre a civil szervezetek a tájértékekkel kapcsolatos munkában.

Az esemény programja itt érhető el.

Jelentkezés

 

Forrás. zoldcivil.hu

Cikk megosztása