alt

A jó tanuló, példás magaviseletű és természetismeretből kiemelkedő eredményt elért nehézsorsú diákoknak szervez erdei tábort a Herman Ottó Intézet, ahol az új ismeretek mellett rengeteg élmény is vár a résztvevőkre.

A Herman Ottó Intézet a madarak és fák napja rendezvénysorozat alkalmából május 16. és 21. között erdei tábort szervez Zalaszabarban, amelyen a kiválasztott diákok térítésmentesen vehetnek részt.  A táborozó gyerekek tematikus programokon ismerhetik meg Herman Ottó ornitológiai munkásságát, amelynek fókuszában a madarak életmódjának és táplálkozási szokásainak megfigyelése, a madárvédelem fontosságának hangsúlyozása áll. Vizsgálják a természetvédelem hangsúlyos kérdéseit, a Dél-Zalai dombság őshonos növényvilágát, római kori emlékeit, a régmúlt idők és napjaink jellemző állattartását, földművelését és borászatát. A természeti értékekben gazdag Kis-Balaton térség felfedezése mellett interaktív játékokon keresztül néprajzi, történelmi ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint hagyományos kézműves technikákat sajátíthatnak el.

Az ismeretterjesztő foglalkozások mellett a középpontba a játék, szórakozás, a kaland, az élmények gyűjtése áll, annak a szemléletnek a jegyében, hogy a közösség szellemiségének erősítése, a gyermekek személyiségének fejlődése szempontjából szükség van a táborokban szerzett tapasztalatokra is.

Az egyhetes tábor résztvevőit a Zala, Somogy és Vas megyei gyermekotthon és általános iskola 2. és 6. osztály közötti gyermekei közül választják ki, akikre a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, valamint a Herman Ottó Intézet tesz javaslatot.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása