alt

 A legizgalmasabb téli és nyári kikapcsolódási lehetőségeket mutatják be április közepén a Le a cipővel! Vidékjáró Családi Fesztiválon, Budapest szívében, amelyen a Herman Ottó Intézet is részt vesz.

2015. április 15. és 17. között három napra igazi gyerekparadicsommá alakul át a városligeti Napozórét, ahol családbarát programok: kézműves foglalkozások, tematikus udvarok, hangszerbemutató, népzenei koncertek, táncház és nem utolsósorban számtalan mozgásforma várja majd a kisebbeket és nagyobbakat.

A színes rendezvényen osztálykirándulások, nyári táborok, családi kirándulások helyszínei: élmény- és látogatóközpontok, kalandparkok, erdei iskolák, élményfarmok, nemzeti parkok, gyermekbarát szálláshelyek, üdülők, szállodák, fürdők mutatkoznak be, hogy a pedagógusok, szülők új kikapcsolódási, pihenési lehetőségekkel ismerkedhessenek meg.

A rendezvény nyitónapján a pedagógusok szakmai napon kaphatnak konkrét helyszín- és programajánlatokat osztálykirándulásaikhoz. Személyesen megismerkedhetnek az egyes programgazdákkal, szervezőkkel, akik egyedi kedvezményekkel is várják őket. A kiállításokba, előadásokba, illetve szakmai programokba gyermekeikkel, diákjaikkal, vagy akár nélkülük interaktív módon is bekapcsolódhatnak. Emellett a Herman Ottó Vándortanösvényén keresztül a hazai pedagógiai gyakorlatban új, a legkorszerűbb tanulási elméleteknek megfelelő oktatási-tanulási-nevelési egységeket ismerhetnek meg, amely felvillanyozza, és aktív részvételre serkenti a diákokat.

A fesztivál kiemelt hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre, a környezeti nevelésre, a szemléletformálásra, de a programok repertoárja a magyar népzenével, világzenével, táncházzal válik teljessé. A gyermekek hárfákkal, dobokkal, fúvós hangszerekkel ismerkedhetnek, illetve a népi kézművesség, a szappanfőzés és sajtkészítés fortélyait is elleshetik.

További infó: www.videkjaro.hu

Forrás: videkjaro.hu

Cikk megosztása