alt

A Herman Ottó Intézet csatlakozva a KUKAkultTÚRA országos rendezvénysorozathoz nyílt napokkal várja a házi és közösségi komposztálás iránt érdeklődőket 2016. április 8. és 9. között.

Idén is országszerte megnyílnak a hulladékfeldolgozó, -hasznosító vállalkozások kapui. A KUKAkulTÚRA egyik, nem titkolt célja a tudatos vásárlásra való felkészítés, ezzel a hulladékképződés megelőzése, a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztése és a szemléletformálás. Mindenki a saját szemével láthatja, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, a legújabb eljárásokkal, a szelektív gyűjtés fontosságával és a feldolgozás folyamatával, emellett rácsodálkozhatnak arra is, mi minden készülhet az újrahasznosítás során.

A kezdeményezéshez a Herman Ottó Intézet is csatlakozott, hiszen Környezetügyi Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít az iskolás gyermekek szemléletformálására. Tevékenységi köréhez kapcsolódóan játékos, interaktív feladatokon, kvízeken és totón keresztül ismertetik meg a hulladékgazdálkodással, levegőtisztaság-védelemmel, zajvédelemmel és természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységét.

A növényi eredetű biológiailag lebomló hulladékok kezelésére az intézet egy komposzt kast hozott létre. Ennek megtekintése mellett a látogatóknak lehetősége lesz ismeretet szerezni saját komposztáló kas építési folyamatáról, a komposztálható anyagokról, a komposzt készítés folyamatáról, valamint a kész komposzt felhasználásáról is.

Kérjük, részvételi szándékukat az ide kattintva található felületen jelezzék!

Forrás: Herman Ottó Intézet, szelektivinfo.hu

Cikk megosztása