alt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Herman Ottó Intézet a tavalyi évhez hasonlóan helyi gazdaságfejlesztést célzó szemléletformáló programsorozatot hirdet a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben működő helyi szervezetek támogatására.

A Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban II. elnevezésű program több tárca együttműködésében, nemzeti forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Herman Ottó Intézet koordinálásában valósul meg.
A program legfőbb célja, hogy a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein gazdaságfejlesztési célú, kisléptékű, innovatív fejlesztések valósuljanak meg helyi szereplők, mikro- és kisvállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek, szövetkezetek, közalapítványok kezdeményezésére, melyek illeszkednek a 2014. és 2020. közötti Európai Uniós fejlesztési időszak operatív programjainak céljaihoz és jó gyakorlatként országosan mintául szolgálhatnak a helyi gazdasági szereplők számára.

Az elektronikus pályázati felület és a felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok ide kattintva elérhetők.

A pályázatok benyújtását segítve tájékoztató fórumok megszervezésére kerül sor a két célterületen, az alábbi helyszíneken és időpontokban:

2016. április 4. (hétfő) 15 óra

8246 Tótvázsony, Magyar utca 27. (Tótvázsony Kultúrház)

2016. április 5. (kedd) 15 óra

8636 Balatonszemes, Szabadság utca 1. (Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeum)

2016. április 6. (szerda) 15 óra

 3932 Erdőbénye, Kossuth utca 38. (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér)

A tájékoztató fórumon való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze részvételi szándékát legkésőbb 2016. április 1. (péntek) 12 óráig.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása