alt

A Herman Ottó Intézet 2016-ban az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekkel karöltve indította útjára a „Fogadd be a HAM-ot!” című rendezvénysorozatát, amelynek április 13-án Abaújvár ad otthont.

Idén a harmadik Helyi Aktivációs Műhelynapot (HAM-ot) 2016. április 13-án Abaújváron rendezik meg a református egyházközség által működtetett Integrál Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT-ben).

A 240 lelkes település Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi csücskében, a szlovák-magyar határ mellett található. Az Abaújvári Református Egyházközség az ország egyik legaktívabb – egyházi fenntartású – Integrált Közösségi és Szolgáltató Terét működteti, amelyet 2012 októberében adtak át. Az egyházközség lelkipásztorai, Tóth Viktória és Tóth István 2014-ben az Év Vidékfejlesztő Közössége díjat vehették át Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.

A HAM kiemelt célja a Herman Ottó Intézet és a vidéki térségekben működő IKSZT-k között meglévő sokrétű szakmai kapcsolatok fenntartása, elmélyítése és további együttműködési területek közös feltérképezése. A rendezvények egyik állandó témája az IKSZT-k szakmai tevékenységéhez, működéséhez kapcsolódó aktuális kérdések megvitatása.

A Herman Ottó Intézet munkatársai szakmai előadásokkal és kiscsoportos műhelymunkán is szeretnék ösztönözni az IKSZT-k szerepvállalását a természeti és kulturális értékek, egyedi tájértékek feltárása, rendszerezése, középpontba állítása, illetve megőrzése terén. Módszertani ismeretek átadásával a vidéki térségekben folyó értékfeltáró és értékőrző tevékenységeket, továbbá a települési értéktárak létrehozását kívánják elősegíteni.

A rendezvény abaújvári házigazdái által felkért, egyházi szervezetek képviseletében érkező előadók a vidékfejlesztéshez, közösségfejlesztéshez és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatásához szorosan kapcsolódó tapasztalataikról és eredményeikről számolnak be a hallgatóságnak.

A műhelynapon való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A terem korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezéseket beérkezési sorrendben tudjuk fogadni. Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2016. április 11. (hétfő) 12 óráig jelezze az alábbi email címen: [email protected]

Helyszín: Abaújvár IKSZT (3898 Abaújvár Béke u. 8.)
Időpont: 2016. április 13. (szerda)

A műhelynap tervezett programja az alábbi linkre kattintva érhető el: Szakmai program

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása