alt

A Herman Ottó Intézet idén is csatlakozott hazánk legnagyobb önkéntes szemétszedő mozgalmához, a TeSzedd!– Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Lelkes munkatársaink több helyszínen tisztították meg a fővárost a hulladéktól.

Idén immár hatodik alkalommal rendezték meg a TeSzedd!– Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség szervezett. A szemétgyűjtő mozgalomra több mint 128 ezer önkéntes regisztrált előzetesen. A jelentkezők 2.240 helyszín megtisztítását tűzték ki célul.

A Herman Ottó Intézet lelkes önkéntesei az akció helyszínéül 2015. április 29-én a páratlan környezetben lévő, 1977 óta fővárosi védettségű, természetvédelem alatt álló egykori kőfejtőt, a III. kerület és Üröm határában álló Rókahegyet választották. Munkájukat április 30-án a Neumann János utca és Bogdánfy utca találkozásánál lévő parkoló és a környező zöldterületeken folytatták.

Kitartásuk eredménye kellemes fáradtság, sok száz négyzetméretnyi megtisztított terület és több mint egy tucatnyi tele zsák összegyűjtött szemét lett.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása