2016. június 21-én az éghajlatváltozásról, az alkalmazkodás és megelőzés lehetőségeiről rendez konferenciát a Herman Ottó Intézet, amely a társadalom és a helyi közösségek szemszögéből tekinti át a problémakört.

A klímaváltozás közvetve vagy közvetlenül az élet minden területére hatással van, meghatározza természeti környezetünket, megváltoztatja a környezeti elemek állapotát és befolyásolja társadalmi-gazdasági körülményeinket, új kihívások elé állítva az emberiséget. A klímaváltozás mára mindenki számára ismert tény, amely fokozatosan egyre inkább a figyelem középpontjába kerül.

A fenti gondolatoktól vezérelve született az a felismerés, hogy szükség van egy olyan konferenciára, amely a társadalom és a helyi közösségek szemszögéből tekinti át a problémákat, a magyarországi és a globális helyzetet, ezzel megmutatva, miként készülhetünk fel a klímaváltozás hatásaira.

A rendezvény fővédnöke Szabó Zsolt, a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát 2016. június 17-ig jelezze az alábbi regisztrációs felületen.

 

Az esemény meghívója elérhető ide kattintva.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása