alt

Az állatgyógyászatban alkalmazható homeopátia témájában rendezett szakmai napot a Herman Ottó Intézet, amelyen alternatív lehetőségekkel, innovatív megoldásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők.

A rendezvény előadói többek között az állatgyógyászatban alkalmazható alternatív lehetőségekről, az állatállományok homeopátiás kezeléséről, a homeopátia alkalmazásával elérhető költségcsökkentés lehetőségeiről tájékoztatták a közönséget.

A Herman Ottó Intézet és a Szent István Egyetem a fenntartható mezőgazdaság jegyében szervezete első agrohomeopátiás szakmai konferenciáját, amelyen innovatív megoldásokat, vegyszermentes módszereket ismerhettek meg a résztvevők. A nagy érdeklődésre való tekintettel ennek folytatásaként az állatgyógyászat területén alkalmazható homeopátiás gyógyítási módok témakörével foglalkozó szakmai napot rendeztek, hiszen az intézet teret kíván biztosítani a legkülönbözőbb szakmai fórumoknak, tudományos értekezéseknek – emelte ki köszöntőjében Béres Andás környezetügyi igazgató.

Nemes Imre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi elnökhelyettese elmondta, hogy a homeopátiával olyan ártalmatlan, mellékhatásoktól mentes terápiás lehetőséget adnak a kezünkbe, amellyel a hagyományos módszerinket kiszélesítve sikeres gyógyító munkát végezhetünk. Egy új utat, választási lehetőséget kínál.

A XX. század utolsó évtizedeitől kezdve mind szélesebb körben terjednek a hagyományostól eltérő, úgynevezett alternatív gyógymódok – amelyek kedvező eredményei ismertek –, így létjogosultságukat korábbi ellenzőik is egyre kevésbé vitatják – világított rá Wallner Gabriella, aki az állatgyógyászatban alkalmazható homeopátiás lehetőségeket részletezte.

Az állatállományok homeopátiás kezelését gyakorlati példákon keresztül Mátray Árpád mutatta be. A homeopátia alkalmazásának gazdasági mutatóit, költséghatékonyságát pedig Farkas Rita szemléltette esettanulmányon keresztül.

A szakmai konferencia előadási elérhetőek a csatolmányban.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása