alt

A magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében idén is megjelent a Magyar Tájdíj, illetve az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztés pályázati felhívása. A pályázatok beadásának határideje: 2016. június 30.

A természetvédelemért felelős miniszter – egyetértésben a kulturális örökség védelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért felelős miniszterrel és a területrendezésért felelős miniszterrel – pályázatot ír ki a Magyar Tájdíj (2017) elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2017) történő felterjesztésre.

A Magyar Tájdíj a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére létrehozott díj, amelyet kétévente egy alkalommal lehet elnyerni.

 

A nemzeti szintű pályázat egyik célja, hogy az arra legérdemesebb és legesélyesebb pályázat képviselhesse hazánkat a nemzetközi megmérettetésben az Európa Tanács Táj Díj pályázatán. A kitüntetést nem táj kapja, hanem az a szervezet, amely a táj természeti és kulturális értékeit a maga egységében megőrzi, fenntarthatóan hasznosítja és mindezek érdekében példaértékű tevékenységet végez.

A pályázatok beadásának határideje (postabélyegző kelte): 2016. június 30. (csütörtök)

A pályázati felhívás elérhető ide kattintva.

Forrás: termeszetvedelem.hu

Cikk megosztása