Védett lepkék témában hirdetnek fotópályázatot a II. Országos Lepkész Találkozó szervezői, amelyek beküldési határideje 2016. június 26. A szakmai zsűri által kiválasztott harminc legjobb fényképből kiállítást rendeznek.

A Herman Ottó Intézet együttműködő partnereivel 2016. július 7. és 10. között rendezi meg a II. Országos Lepkész Találkozót az Aggteleki Nemzeti Park területén, Szögligeten, amely közös fórumot biztosít a Magyarországon és határainkon túli lepkékkel foglalkozóknak, továbbá lehetőséget ad a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre. Ennek megfelelően a program széles területet ölel fel a tudományos eredmények bemutatásától, a faunisztikai megfigyeléseken keresztül, egészen a fényképes élménybeszámolókig. Az előadóülések terepi programmal egészülnek ki.
Az eseményhez kapcsolódóan a hazánkban kiemelt jelentőségű, természetvédelmi oltalomban részesülő lepkefajok bemutatása és népszerűsítése érdekében, fotópályázatot is hirdetnek a rendezők. A beérkezett legjobb harminc munkát kiállításon mutatják be.

A fényképeknek a lepkéket (kifejlett állatot vagy hernyót) természetes élőhelyükön kell ábrázolniuk!

Beküldési határidő: 2016. június 26. éjfél!

A képeket a [email protected] e-mail címre várjuk.
A pályázati felhívás ide kattintva érhető el.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása