alt

Hagyomány – Természet – Modernitás, A Tokaji Borvidék Területfejlesztési Koncepciója „Világhírű Borvidék 2030”  címmel kezdődött meg a tokaji borvidék területfejlesztési koncepciójának társadalmi egyeztetése.

A koncepció a helyzetértékelés és identitástérképezés kutatási eredményei alapján fogalmazza meg a kiemelt térség hosszútávra szóló horizontális és átfogó céljait, fejlesztési elveit, valamint az egységes jövőképét, amely mentén a területfejlesztés haladhat.

 A területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló rendelet szerint a dokumentumokat véleményezésre, valamint társadalmi egyeztetése kell bocsájtani, közzé kell tenni az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerben.

A partnerségi egyeztetés 2016. június 28-án elindult. A vonatkozó törvény alapján véleményezésre 45 napot biztosítanak, 2016. augusztus 12. 16 óráig várják az észrevételeket.

A koncepció és a véleményező lap ide kattintva érhető el.

A véleményeket, hozzászólásokat a véleményező adatlapon kell visszaküldeni elektronikus formában az [email protected] e-mail címre elérhetőség (név, postai cím, e-mail, telefon) megadásával.

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Cikk megosztása