A Művészetek Völgy Fesztiválon 2016. július 23-án „Beavatkozunk a természet rendjébe” címmel rendez pódiumbeszélgetést a Herman Ottó Intézet együttműködő partnereivel, amelyet rendhagyó istentisztelet előz meg.

Mit jelent a teremtésvédelem és a környezettudatosság a gyakorlatban? Hogyan válhatunk felelősen gondolkodó és cselekvőképes, önfenntartó emberré, hogyan lehetünk tevékeny tagjai ilyen közösségeknek? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat 2016. július 23. és 31. között Kapolcson, a Herman Ottó Intézet és felkért partnerei által szervezett Teremtésvédelmi Udvar programjain.

Az esemény nyitó napjának pódiumbeszélgetése alkalmat ad a környezeti nevelés elméletének és gyakorlati teendőinek áttekintésére, amelyben Victor András biológus lesz a résztvevők segítségére. A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalmának munkatársa, Szűcs Boglárka pedig három napon keresztül interaktív játékokkal várja a téma iránt érdeklődő fiatalokat.

A beszélgetést megelőzően a római katolikus templomban Fekete Károly református püspök, gyakorlati teológus, egyetemi tanár tart rendhagyó istentiszteletet, aki a gyakorlati teológia és a teológiatörténet kimagasló hazai és nemzetközileg ismert művelője. Több önálló kötet, nagyszámú dolgozat és szakcikk szerzője. Ennek elismeréseként 2004-ben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Károli Gáspár díját vehette át, majd a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki a teológiai oktatás reformjának és struktúraváltásának irányításáért.

A pódiumbeszélgetések házigazdája Eperjesi Tamás, a Herman Ottó Intézet Természetmegőrzés, Tájfenntartás és Közösségi Fejlesztések Igazgatóságának igazgatója lesz. A véleményformálás mellett az elhangzottak értékelésében, összegzésében a jelenlévőknek is kiemelt szerep jut.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

 

Cikk megosztása