alt

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Herman Ottó Intézet szervezésében az egyházak gazdaságfejlesztésében betöltött szerepe kerül pódiumbeszélgetésünk fókuszába a Művészetek Völgye Fesztivál Teremtésvédelmi Udvarában 2016. július 26-án.

 

Egyre élesebben elkülönülnek mind a vidéki mind a városi környezethez tartozó elszegényedett városrészek, települések. A társadalmi egyenlőtlenség egyik következménye, hogy ezek a területek nem tudják követni a változó világ kihívásait, lakosai a gazdasági vérkeringés peremére sodródnak. Az egyházaknak nyilvánvaló küldetésük ezeknek a társadalmi csoportoknak a segítése.  Ma már megvannak az eszközei a helyzet átfogó javítására. A családok életének és szükségleteinek teljes spektrumában kell hatni, amelynek fontos részét képezi a segítségnyújtás, és az emberközpontú helyi gazdaságok kiépítése és az ott történő termelés és feldolgozás is. Így a 2016. július 26-ai pódiumbeszélgetés központi eleme az, hogy az egyházak miként tudnak ilyen szerepeket is felvállalni és szociális küldetésük mentén vidékfejlesztési, településfejlesztési tevékenységet is folytatni úgy, hogy alaptevékenységük ne sérüljön, ne szoruljon háttérbe.

A kerekasztal beszélgetésen részt vesz Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár, Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár továbbá Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke, Németh Nándor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinátora és Vecsei Miklós, a szervezet általános alelnöke, illetve Sej Gábor Leó, a Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet elnöke.

A pódiumbeszélgetést Füzes Ádám katolikus pap vezetésével rendhagyó istentisztelet előzi meg.

 

Bővebb információ elérhető itt és ide kattintva.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása